Ненсі Пелосі відвідає Кримську платформу на знак солідарності США з Україною

Ненсі Пелосі відвідає Кримську платформу на знак солідарності США з Україною

Спікер Ненсі Пелосі представлятиме Сполучені Штати в Загребі, Хорватія, на Першому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, зазначено на її офіціальному сайті.

Україна створила Міжнародну Кримську платформу у 2021 році з метою відновлення суверенітету та територіальної цілісності України. Інавгураційний парламентський саміт, який відбудеться 25 жовтня, буде зосереджений на агресії Росії проти України, включаючи незаконну анексію Криму в 2014 році та триваюче, невиправдане вторгнення, яке почалося в лютому 2022 року.

Конгресмен Джеррі Конноллі, як президент Парламентської асамблеї НАТО, також запрошений взяти участь у саміті. Дискусії будуть зосереджені на зусиллях міжнародної спільноти підтримати український народ, водночас притягнувши Росію до відповідальності за задокументовані військові злочини та спроби незаконної анексії. Пелосі запрошено виступити на саміті на пленарному засіданні, де вона виступить із заявою про непорушну відданість Америки Україні.

«Я маю честь приєднатися до наших європейських союзників та інших партнерів з усього світу, щоб зробити безпомилкову заяву про нашу солідарність з українським народом, — сказала Пелосі. — Володимир Путін веде неспровокований, тотальний напад на Україну: від триваючої окупації Криму до його спроби анексувати додаткові території та його відчайдушних і ескалаційних нападів на цивільне населення та цивільну інфраструктуру. Цього тижня Америка приєднується до наших демократичних партнерів, щоб підтвердити нашу обіцянку підтримувати український народ у його боротьбі за свободу та притягувати Росію до відповідальності — до перемоги».

«Працюючи з історичною швидкістю, силою та єдністю, Сполучені Штати та наші союзники принесли руйнівні наслідки Росії та надали Україні допомогу, яка змінила правила гри, — продовжила Пелосі. — Наша залізна солідарність із героями України досі була вирішальною, а з наближенням зими вона стане ще більш вирішальною».

Спікер підсумувала: «Америка приєднується до наших союзників у вітанні спікеру Хорватії Гордану Яндроковічу та українському спікеру Руслану Стефанчуку, а також прем’єр-міністру Хорватії Андрею Пленковичу та президенту України Володимиру Зеленському за скликання лідерів законодавчих органів демократичних країн світу на цей своєчасний і важливий саміт».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *