Російського ведучого звільнили через заклик знищувати українських дітей

Російського ведучого звільнили через заклик знищувати українських дітей

У своєму ефірі минулого тижня Антон Красовський сказав, що дітей, які вважали російські війська окупантами під час Радянського Союзу, слід було «кидати просто в річку з сильною течією», пише Sky News.

Russia Today звинуватили в підбурюванні до геноциду після того, як ведучий заявив, що українських дітей, які вважали московські сили окупантами за часів Радянського Союзу, слід було топити. У своєму ефірі минулого тижня Антон Красовський сказав, що дітей, які критикували Росію, слід було «кидати просто в річку з сильною течією».

Красовський є провоєнним коментатором російського телебачення, який потрапив під санкції Європейського Союзу. Він відповідав на розповідь російського письменника Сергія Лук’яненка про те, як, коли він вперше відвідав Україну у 1980-х роках, діти сказали йому, що жили б краще, якби не Москва окупувала їхню країну.

«А прям топити таких треба було в Тисині. Прямо ось там, де “пливе кача”. Прям топити треба таких дітей, топити прямо в Тисині», — відповів Красовський. Також він пропонував «запхати їх в хатини і спалити». У інтерв’ю в соціальних мережах Красовський посміявся з повідомлень про насильство російських солдатів над літніми українськими жінками під час окупації.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба з посиланням на фрагмент інтерв’ю закликав заборонити телеканал.

«Уряди, які досі не заборонили RT, мають переглянути цей уривок, — написав він у Twitter. — Агресивне підбурювання до геноциду (ми будемо притягувати цю людину до суду за це), яке не має нічого спільного зі свободою слова. Заборонити RT у всьому світі».

Головна редакторка RT Маргарита Симоньян заявила, що Красовського відсторонили через його «огидні коментарі». Після свого відсторонення він зробив допис у соцмережі.

«Ну, буває: ти в ефірі, захопився. І не можеш зупинитися. Прошу вибачення у всіх, кого це приголомшило», — заявив Красовський.

Російське державне телебачення Russia Today (RT), яке сильно контролюється Кремлем, активно підтримувало вторгнення Росії в Україну. Ведучі регулярно відкидають повідомлення про військові злочини Росії, і багато хто використовував ефірний час, щоб закликати Путіна застосувати ще більш агресивний підхід до вторгнення. Кремль заперечує вчинення військових злочинів в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *