Ліберали закликають Байдена переглянути стратегію США щодо України

Група з 30 лібералів Палати представників закликає президента Байдена різко змінити свою стратегію щодо війни в Україні та продовжити прямі переговори з Росією, пише Quincy Institute.

Це вперше, коли видатні члени його власної партії підштовхнули Байдена змінити підхід до України.

Лист, надісланий до Білого дому в понеділок і отриманий The Washington Post, може посилити тиск на Байдена, оскільки він намагається забезпечувати внутрішню підтримку військових зусиль у той час, коли Україна вступає у потенційно важку зиму, а республіканці погрожують скоротити допомогу Україні, якщо вони повернуть собі більшість в Конгресі.

У листі під керівництвом представника Праміли Джаяпал (штат Вашингтон), голови Прогресивної групи Конгресу, 30 демократів закликають Байдена поєднати безпрецедентну економічну та військову підтримку, яку Сполучені Штати надають Україні, з «проактивним дипломатичним поштовхом, подвоєнням зусиль для пошуку реалістичних рамок для припинення вогню».

Демократи особливо стурбовані тим, що Сполучені Штати не ведуть регулярний діалог з Росією в рамках своїх зусиль покласти край затяжній війні, яка спричинила тисячі смертей і 13 мільйонів переселенців.

Адміністрація Байдена у відповідь була категоричною, зазначивши, що саме Україна вирішує, чи вести переговори з Росією і коли їх вести, стверджуючи, що українці як вільний народ мають вирішувати свою долю.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *