Україна закликає парламенти всіх держав визнати Голодомор геноцидом

Україна закликає парламенти всіх держав визнати Голодомор геноцидом

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав парламенти всіх країн підтримати Україну та визнати штучний радянський Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом, пише Ukrinform.

Про це він сказав у відеозверненні, опублікованому в Twitter МЗС України. Кулеба нагадав, що 26 листопада Україна вшановує пам’ять мільйонів невинних жертв Голодомору 1932-1933 років.

Він зазначив, що 90 років тому радянський режим на чолі зі Сталіним використав штучний голод, щоб заморити голодом мільйони українців. Цей акт геноциду був жахливим злочином, тому що радянська влада забрала в українських селян усі харчі, а села огородила міліцією та військовими, не даючи голодуючим тікати в інші місця.

«Мільйони людей загинули від голоду на родючій українській землі. Здійснюючи цей геноцид, Сталін хотів знищити український народ, щоб зміцнити свій тоталітарний режим. Ми закликаємо парламенти всіх народів підтримати Україну сьогодні простим політичним кроком та проголосували за визнання Голодомору, штучного сталінського голоду 1932-1933 років, геноцидом українського народу», — зазначив міністр.

Він зазначив, що визнання Голодомору геноцидом є надзвичайно важливим, особливо зараз, коли Росія вчиняє черговий геноцид українців. Міністр зазначив, що безкарне зло з часом стає сильнішим.

«Ми маємо покарати зло за всі попередні та нинішні злочини», — сказав Кулеба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *