США виділять Україні додаткові $275 млн військової допомоги

США виділять Україні додаткові $275 млн військової допомоги

Пентагон надійшле Україні новий пакет зброї та іншої допомоги на суму 275 мільйонів доларів США, щоб посилити зусилля з витіснення російських військ із ключових районів на півдні до початку зими, заявили офіційні особи США в четвер. Про це пише AP.

Офіційні особи заявили, що в американському пакеті немає жодної серйозної нової зброї. Натомість допомога США в основному спрямована на поповнення боєприпасів для вже наявних систем озброєнь, у тому числі для ракетно-артилерійських систем високої мобільності, відомих як HIMARS, які Україна успішно використовує у своєму контрнаступі проти Росії.

Чиновники говорили на умовах анонімності, адже деталі пакету ще не оприлюднені.

Додаткове сучасне озброєння також прямує до України. Голова департаменту оборони США Ллойд Остін заявив журналістам у четвер, що він очікує, що Сполучені Штати доставлять довгоочікувані передові системи протиповітряної оборони NASAMS в Україну на початку наступного місяця та навчать війська на них працювати. США зобов’язалися найближчим часом доставити Україні два зенітно-ракетних комплекси середньої дальності. За його словами, протиповітряна оборона залишається найбільш критичним потенціалом, який зараз потрібен Україні.

Останній пакет допомоги, який було оголошено в п’ятницю, за словами офіційних осіб, здійснюватиметься за повноваженнями президента про скорочення, що дозволить Пентагону брати зброю зі своїх власних запасів і швидко відправляти її в Україну.

Включно з новими 275 мільйонами доларів, США наразі виділили Україні майже 18 мільярдів доларів зброї та іншого обладнання з початку повномасштабної війни 24 лютого.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *