Україна може стати перспективним центром медичного туризму

Україна може стати перспективним центром медичного туризму

Голова Державного агентства розвитку туризму України каже, що досвід роботи з пораненнями під час війни може перетворити країну на світовий центр медичної реабілітації, пише Investment Monitor.

Війна Росії проти України триває, але країна вже планує майбутнє відновлення свого туризму. Це є головний меседж Мар’яни Олеськів, голови Державного агентства розвитку туризму України. Вона особливо налаштована на відновлення індустрії медичного туризму в Україні.

«Інвестори зацікавлені, оскільки ми вже маємо клініки і залучали багато людей до війни, — каже вона. — Наприклад, у 2021 році багато людей приїжджали на лікування з країн Перської затоки, особливо з проблемами спини та порушеннями ходи».

До цьогорічного вторгнення Україна входила до 20 найбільш відвідуваних країн для медичного туризму. У 2016 році близько 13 мільйонів людей приїхали в Україну з туристичною метою, причому приблизно 3% з них прибули з медичною метою.

«Вже зараз є можливість залучити частину інвесторів у такі реабілітаційні послуги, як протезування, — каже Олеськів. — На жаль, в Україні багато поранених. Людям, які втратили кінцівки, потрібно знову навчитися ходити, тому є великий внутрішній попит з боку цивільних осіб і військових. На жаль, у світі постійно йдуть війни. Тож Україна також могла б стати центром повоєнної реабілітації людей, які втратили ноги чи руки».

Український уряд володіє низкою курортів і санаторіїв по всій країні, особливо на Заході України, який значно менше постраждав від війни. Для них Олеськів прагне залучити приватні інвестиції, підсолоджувачем яких є зниження податкового навантаження. Війна значною мірою вбиває туризм та інвестиції. Проте потужна індустрія туризму країни стане важливою частиною післявоєнного економічного відновлення України.

«Ми сподіваємося, що інвестори та туристи підтримають відбудову України та боротимуться за демократичні цінності», — підсумовує Олеськів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *