«Ми не дозволимо Путіну вкрасти наше Різдво»: у Києві встановлять святкові ялинки

«Ми не дозволимо Путіну вкрасти наше Різдво»: у Києві встановлять святкові ялинки

Київ планує встановити різдвяні ялинки по всьому місту, демонструючи святковий настрій та не зважаючи на те, що мільйони жителів столиці страждають від відключення світла через російські напади, заявили офіційні особи. Про це пише Reuters.

«Ніхто не збирається скасовувати Новий рік і Різдво, а атмосфера Нового року повинна бути, — заявив мер Києва Віталій Кличко. — Ми не можемо дозволити Путіну вкрасти наше Різдво».

Генеральний директор компанії YASNO, яка забезпечує енергопостачання Києва, Сергій Коваленко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що для економії електроенергії ялинки будуть без ілюмінацій та гірлянд.

«Новорічно-різдвяна ялинка буде і вона буде найбільш енергетично відповідальною, але все ж таки святковою для всіх нас», — сказав Коваленко.

Кличко зазначив, що традиційних способів зустріти Новий рік — масових зібрань і концертів, не буде. Підприємці міста спонсоруватимуть ялинки по всьому Києву, в тому числі на Софійській площі у центрі Києва, де зазвичай стоїть головна ялинка столиці.

«Ялинки будуть встановлені спеціально для того, щоб нагадувати про новорічний настрій нашим дітям, — сказав Кличко. — Знаєте, я не хочу забирати Діда Мороза у дітей».

Росія проводить масовані ракетні обстріли енергетичної інфраструктури України приблизно щотижня з початку жовтня, причому кожен обстріл має більший вплив, ніж попередній, оскільки збитки накопичуються та наближається холодна зима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *