Музика у часи війни: два українські театри отримали «Оперний Оскар»

Музика у часи війни: два українські театри отримали «Оперний Оскар»

Два українські оперні театри – Львова та Одеси – отримали цьогорічний «Оперний Оскар», розповідає US News.

Театри отримали престижну премію за те, що вони пропонують глядачам чудові каденції та віртуозні трелі посеред відключень електроенергії та артилерійських ударів на території своєї країни — дозволивши людям хоча б на кілька годин уникнути війни.

На знак визнання їхньої «видатної роботи в складних обставинах» оперні театри Львова та Одеси разом отримали нагороду «Компанія року» на церемонії International Opera Awards, що відбулася в понеділок у Мадридському Театро Реал.

«Ми приїхали з міст, де вулиці темні, але наші душі сповнені світла… Наша музика зараз гуде генераторами всюди, але це музика нашого виживання, нашого життя», — сказала режисер Одеської національної опери Оксана Тараненко, коли представники двох театрів приймали нагороду під бурхливі овації.

Обидва театри відновили вистави після того, як вони були змушені призупинити роботу з 24 лютого. Журі відзначило їхню «мужність і стійкість за те, що вони продовжували виступати, незважаючи на небезпеки та руйнування, викликані війною».

Премію заснував британський філантроп Гаррі Хайман у 2012 році, щоб зібрати гроші для благодійної організації, яка надає стипендії оперним талантам-початківцям.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *