У Каліфорнії пройшов аукціон на підтримку України: збирали кошти на обігрів

У Каліфорнії пройшов аукціон на підтримку України: збирали кошти на обігрів

У Центрі української діаспори в Лос-Анджелесі пройшов аукціон. Скульптори, художники та музиканти виставили роботи, які створювали під враженнями новин з України останніх дев’ятьох місяців. Так вони хочуть повернути увагу американців до війни, розповідає «Голос Америки».

«Війна вже триває дев’ять місяців і вони починають забувати, тому що Україна дуже далеко. Ми нагадуємо, що війна ще триває: не забувайте про нас! І прагнемо зібрати гроші на підтримку гуманітарних потреб в Україні», — каже співорганізаторка виставки Галина Бонд.

Андрій Іванків — один із художників, представлених на аукціоні. Митець, хоч і народився в Америці, але свідомий свого українського коріння. Частина його робіт представлена у digital-варіанті.

«Моя мотивація — підтримати українців, зробити пожертви мистецтвом, передати щось на допомогу та підтримку України», — каже він.

Серед артистів — представники різних національностей. Наприклад, свої компакт-диски на аукціон пожертвував класичний піаніст із Аргентини Фабіо Банегас. Крім аукціону, відбувся музичний концерт, на якому виступили українські артисти, частина з яких стала біженцями в США. Організатором заходу виступив Український арт-центр. Це вже третій захід організації.

«Усі наші зусилля зараз будуть спрямовані на обігрів України та підтримку цивільного населення», — каже співорганізаторка Анна Майстренко.

Гроші, виручені з аукціону, передадуть на генератори та теплі речі. З перших двох заходів вдалося зібрати 30 тисяч доларів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *