США зосереджені на забезпеченні України системами ППО: Блінкен

США зосереджені на забезпеченні України системами ППО: Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив CNN, що Сполучені Штати наразі «дуже зосереджені» на забезпеченні України системами ППО.

«Зараз ми дуже зосереджені на системах протиповітряної оборони, і не тільки ми, але й багато інших країн, — сказав Блінкен. — І ми працюємо над тим, щоб українці отримали ці системи якомога швидше, але також якомога ефективніше, переконавшись, що вони навчені їм користуватися, що вони мають можливість їх обслуговувати, і все це має зібратися разом».

«У нас є дуже продуманий процес, встановлений головою департаменту оборони Ллойдом Остіном у Рамштайні, який регулярно зустрічається, щоб переконатися, що українці отримують те, що їм потрібно, коли їм це потрібно», — додав він.

Блінкен виступив із Бухареста, де взяв участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО. Він сказав, що США працюють над тим, щоб «у будь-який момент часу українці мали найефективніші системи для того, щоб впоратися з загрозою, з якою вони стикаються».

«Наприклад, нещодавно ми надали їм дуже ефективну систему NASAMS, яку вони дуже ефективно використовують. До цього, звісно, був HIMARS, який вони дуже ефективно використовували як на півдні, так і на сході України», — сказав Блінкен.

Він також додав, що НАТО прагне інвестувати в системи озброєнь радянської доби, які використовуються в Україні.

«Ми розглядаємо всі варіанти, щоб переконатися, знову ж таки, що українці отримають те, що може бути для них найбільш ефективним. Частина цього — системи радянських часів, які вони мали в інвентарі десятиліттями, та забезпечення наявності боєприпасів для цих систем», — сказав Блінкен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *