Зеленський передав подарунок від Байдена українському військовому

Зеленський передав подарунок від Байдена українському військовому

Український військовий, який вручив бойову нагороду президенту Джо Байдену, отримав у відповідь подарунок від лідера США, пише Newsweek.

Президент України Володимир Зеленський під час щорічного звернення до парламенту вручив капітану Павлу Чернявському від Байдена військову призову монету. За даними Департаменту оборони США, монети є американською військовою традицією вже більше століття, щоб «виховувати гордість підрозділу, покращувати бойовий дух і винагороджувати наполегливу працю та досконалість».

Зеленський вручив Байдену від імені командира Чернявського Хрест бойових заслуг, яким військового було нагороджено за бойову доблесть. Чернявський є командиром наданих США HIMARS у Бахмуті, де українці та росіяни воюють за контроль над стратегічно важливим містом.

Під час зустрічі в Овальному кабінеті Зеленський повідомив Байдену: «[Чернявський] дуже хоробрий і сказав: «Віддайте це дуже хороброму президенту». Байден назвав подарунок «великою честю» і подарував Зеленському монету, яку хотів передати Чернявському.

Зеленський заявив у парламенті: «У мене є один обов’язок з мого візиту до США, який я хочу зараз виконати. У цьому залі є капітан Павло Чернявський, який був нагороджений Хрестом бойових заслуг і який передав цю нагороду президенту Сполучених Штатів Америки Байдена. Для мене було честю виконати цю особливу місію. Але є друга частина. Президент Байден у відповідь передав командну монету, особливий символ від президента США. Пане капітане Павло, я хотів би передати вам цю командну монету зараз».

Президент України отримав овації від парламентарів, коли він подарував монету Чернявському. Після звернення Зеленський також вручив державні нагороди військовим, запрошеним до парламенту.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *