Українка розповіла, як втекла від війни та адаптується до життя у Сакраменто

Українка розповіла, як втекла від війни та адаптується до життя у Сакраменто

З початку повномасштабної війни тисячі українців приїхали до Сполучених Штатів у пошуках безпеки. Багато з них оселилися в Північній Каліфорнії. Серед них Катерина Пирог з Орінджвейла, пише KCRA.

Пирог жила у Дніпрі. 26-річна жінка виховувала двох маленьких доньок і була оточена друзями та родиною до початку війни.

«Це було просто чудове життя, і я прожила, мабуть, найкраще життя у світі, — додала вона. — У мене була робота. У мене було своє місце».

Наприкінці лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Пирог, як багато з її сусідів, допомагала тим, хто воював на передовій. І, як і багато інших, коли справи погіршувалися, вона теж подумала, що настав час поїхати.

«Це було потрібно для моїх дітей, — сказала вона. — Їм потрібна була хороша атмосфера, і знаєте, просто небо без бомб».

У квітні Пирог зібрала все, що могла, і попрощалася з близькими. 600 миль вона проїхала з доньками до Польщі. Зрештою вони летіли з Нідерландів до Колумбії, а потім до Мексики. Вони потрапили у Сполучені Штати на кордоні в Тіхуані. Їх відвезли родичі до Орінджвейла, і Катерині сказали, що вона збирається жити з Дженніфер Скальзі, яка зголосилася взяти її тимчасово.

«Мені пощастило мати місце в моєму домі, щоб прийняти українську сім’ю, — сказала Скальзі. — Я пам’ятаю, як відчинила двері і була дуже здивована, побачивши 6-річну та 9-річну дівчинку та цю дуже молоду маму. Я пам’ятаю, що вона просто впала мені на руки, і я пам’ятаю її обійми. Я знала, що вчинила правильно. Це була миттєва любов».

Скальзі швидко стала набагато більше, ніж просто американською господинею.

«Я кажу, що вона моя американська мама», — сказала Пирог.

Пирог є одною із 113 тисяч українців, які приїхали до США з лютого. Більше 20 000 оселилися в Сакраменто. Пирог прожила зі Скальзі майже сім місяців. Зараз вона з дівчатами живе у квартирі зі своїм бойфрендом.

Вона очікувала, що Штати виглядатимуть як «голлівудський фільм». Але Пирог дізналася, що жити тут не завжди так гламурно, як на великому екрані. Як і багато українців, Пирог перебуває в країні за візою, яка закінчується у квітні. Вона не впевнена, що буде після цього.

«Я хочу тут жити», — сказала вона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *