«Нас це засмутить, але не зупинить»: українці готуються до Нового року попри обстріли

«Нас це засмутить, але не зупинить»: українці готуються до Нового року попри обстріли

Вибухи прогриміли в селах і містах по всій Україні в четвер, пошкодивши цивільну інфраструктуру та вбивши щонайменше трьох людей під час того, що Київ назвав одним із найбільших ракетних обстрілів з початку повномасштабної війни в лютому, пише CNN.

Влада протягом кількох днів попереджала, що Росія готується розпочати повну атаку на енергомережу під кінець 2022 року, спробуючи занурити країну в темряву, як раз поки всі українці намагаються зустріти Новий рік.

«Російські терористи на останні дні року приберегли один із наймасштабніших ракетних ударів з початку повномасштабного вторгнення, — йдеться в повідомленні Міноборони України у Twitter у четвер. — Вони мріють, щоб українці зустріли Новий рік у темряві та холоді. Але вони не можуть перемогти український народ».

Коли 34-річна киянка Анастасія Гринь прокинулася від звуку сирени тривоги та вибуху, вона разом із сином спустилася в підвал під будинком. Але вони не були особливо здивовані і не дозволили цьому явищу зіпсувати свій настрій.

«Я очікувала такого нападу перед Новим роком. У новинах були повідомлення, що щось подібне готується», — сказала вона CNN.

Після відбою повітряної тривоги життя в столиці нормалізувалося, каже Гринь: «У ліфті я зустріла сусідів з дитиною, які поспішали в кінотеатр на новий фільм «Аватар». Батьки відвели дітей до школи, люди пішли на роботу, а інші всупереч удару продовжували канікулярні плани.

Ще одна киянка Анна Ковальчук заявила, що налаштована не дозволити росіянам зірвати її майбутні святкування: «Мене більше хвилює те, що на Новий рік, швидше за все, не буде світла і свято доведеться проводити в темряві. Але я почала готуватися до такого сценарію заздалегідь, запаслася гірляндами, павербанками, тому блекаут нас засмутить, але не зупинить».

В іншому місці столиці Галина Гладка запаслася водою, щойно пролунали сирени, і швидко приготувала сніданок для родини. Через дві години вона почула звуки вибухів: «Мені здавалося, що вони були дуже близько до нашого району, але виявилося, що то була протиповітряна оборона. Жоден напад не скасує того, що Новий рік ми будемо зустрічати з родиною».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *