Укрзалізниця побудувала та електрифікувала рекордну протяжність колій за рік

Укрзалізниця побудувала та електрифікувала рекордну протяжність колій за рік

У 2022 році Укрзалізниця реконструювала та капітально відремонтувала 470 кілометрів залізничної колії та електрифікувала ще 82 кілометри, що є рекордом. Зв’язки з сусідніми європейськими країнами відіграли ключову роль у цих зусиллях, пише Railtech.

«Електрифікація є рекордною за останні 10 років. З 2013 по 2020 рік Укрзалізниця електрифікувала в середньому лише три кілометри колій на рік, — підкреслив генеральний директор Олександр Камишин. — Ми також відновили рекордну довжину колій за останні чотири роки».

Зусилля з відновлення зруйнованої Росією інфраструктури доповнюють згадані цифри. Хоча в деяких випадках обстріляні залізничні колії можна знову використовувати після ремонтних робіт, пошкоджені великі споруди, наприклад мости, займають більше часу для відновлення. Наразі відбудовано 25 із 69 зруйнованих мостів, йдеться в повідомленні Укрзалізниці цього тижня.

Укрзалізниця також активно працює над відновленням залізничної інфраструктури до сусідніх країн, з прикордонними переходами на заході з ЄС та на півдні з Молдовою. Зокрема, відновлено ділянку Рава-Руська біля кордону з Польщею, що у майбутньому дозволить здійснювати пряме пасажирське сполучення між Львівщиною та Варшавою та Любліном.

Також минулого року реконструювали дві залізничні ділянки на лінії, що сполучає українське місто Хирів із польським Перемишлем. У майбутньому це буде найшвидший маршрут між кількома повітами польського Підкарпатського воєводства. Крім того, відремонтовано залізницю стандартної європейської колії (1435 мм) та відновлено рух на 70-кілометровій ділянці Ковель-Ягодин до кордону з Польщею. Це означає, що Україна має два додаткові залізничні переходи до Польщі, що збільшить експортно-імпортний потенціал країни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *