Міністерство фінансів України отримало премію Risk Awards 2023

Міністерство фінансів України отримало премію Risk Awards 2023

Мінфін України став переможцем премії Risk Awards 2023 у номінації «Ризик-менеджер року з суверенних активів» від всесвітньо визнаного проєкту Risk.net.

Це сталося завдяки ефективній роботі команди Мінфіну у сфері управління державним боргом та продовженню активної співпраці з інвесторами в українські активи в умовах повномасштабної війни, йдеться на офіційному сайті міністерства.

Через кілька днів після початку повномасштабного вторгнення відбувся перший аукціон з продажу військових облігацій. Завдяки щотижневим аукціонам з розміщення облігацій внутрішньої державної позики станом на кінець 2022 року до держбюджету залучено понад 7 млрд доларів.

Крім того, у серпні 2022 року було досягнуто домовленості з інвесторами про продовження терміну погашення всіх 13 серій державних єврооблігацій та відтермінування виплат на два роки, заощадивши близько 6 мільярдів доларів США для фінансування першочергових потреб України. Ці заходи разом із пільговим фінансуванням від країн-союзників та міжнародних організацій дозволили Україні стабілізувати фінансову систему та запобігти кризі ліквідності.

У коментарі Risk.net Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца та начальник відділу роботи з інвесторами Мінфіну Алла Данильчук розповіли про управління боргом України в умовах повномасштабної війни, співпрацю з інвесторами в українські активи та ресурси для відновлення України.

«Угода, якої ми досягли з інвесторами в суверенних єврооблігаціях України в серпні минулого року, є найшвидшою угодою, коли-небудь досягнутою між сувереном і кредиторами. Причина в тому, що ми підтримували постійний контакт з інвесторами протягом усієї війни та врахували відгуки, які ми отримали, перш ніж прийняти рішення про запуск транзакції», — зазначив Юрій Буца.

«Для нас надзвичайно важливі відносини з інвесторами, тому ми зробили все можливе, щоб залишатися для них доступними, — прокоментувала Алла Данильчук. — Ми не хотіли втратити довіру інвесторів, яку ми здобували роками, через російську агресію».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *