Борис Джонсон зустрівся з республіканцями у США: лобіював допомогу Україні

Борис Джонсон зустрівся з республіканцями у США: лобіював допомогу Україні

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон цього тижня зустрівся з законодавцями-республіканцями у США та лобіював продовження допомоги Україні від Сполучених Штатів, пише Euronews.

Джонсон сказав, що зустрівся з кількома високопоставленими законодавцями у Вашингтоні, включаючи сенатора Мітча МакКоннелла (республіканець від штату Кентуккі), Ліндсі Грема (республіканець від штату Каліфорнія) та спікера палати представників Кевіна Маккарті (республіканець від штату Каліфорния).

Також Джонсон заявив, що хотів «віддати шану адміністрації Байдена» та за її підтримку. Про це повідомляє Fox News.

«Це момент, щоб подвоїти нашу підтримку. Дайте їм те, що їм потрібно, чи то танки, чи далекобійну артилерію. Їм потрібно вибити Путіна з усієї території», — сказав Джонсон в інтерв’ю каналу, додавши, що американці вже зробили «неймовірну» роботу на підтримку Києва.

У середу Джонсон обговорив необхідність «західної єдності та підтримки України, та що ще можна зробити проти загрози, яку становить Росія», в аналітичному центрі Atlantic Council.

У статті Washington Post, опублікованій у понеділок, Джонсон виступає за вступ України до альянсу НАТО.

«Українцям потрібно дати все необхідне, щоб якомога швидше закінчити цю війну, і ми повинні розпочати процес прийняття України до НАТО, і почати його зараз», — написав він.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *