Росія готується до максимальної ескалації війни у найближчі тижні: РНБО

Росія готується до максимальної ескалації війни у найближчі тижні: РНБО

Росія готується до максимальної ескалації війни найближчим часом, основні бої ще попереду, пише Ukrinform.

«Росія готується до максимальної ескалації. Вона збирає все можливе, проводить навчання, тренування… Можу сказати, що ми не виключаємо жодного сценарію в найближчі два-три тижні», — секретар РНБО України Олексій Данілов розповів в інтерв’ю Sky News.

Він не виключив, що президент Росії спробує ще одну атаку з півночі, півдня та сходу, як це сталося 24 лютого 2022 року — можливо, навіть саме під річницю цієї дати. Водночас секретар РНБО зазначив, що українські військові готуються до всіх можливостей і цього разу мають значно більшу підтримку західних партнерів, ніж рік тому.

Він очікує, що близько половини з понад 320 000 солдатів, мобілізованих Росією у вересні минулого року, будуть залучені до другої хвилі, коли б вона не прийшла. Данілов зазначив, що основні бої ще попереду.

«Ми пережили великий важкий період, але я усвідомлюю, що основні бої ще попереду, і вони відбудуться цього року, протягом двох-трьох місяців. Це будуть вирішальні місяці у війні», — підкреслив він.

Тому Україна просить західних партнерів надсилати більше летальної зброї та швидше. Останніми днями Київ наполягає на тому, щоб Захід відправив винищувачі.

«Було б чудово, якби це були реактивні літаки Typhoon (ВПС Великобританії). F-16 теж непогані. Будь-яка допомога була б корисною», — сказав секретар РНБО.

Як повідомлялося, Україна прагне отримати сучасні винищувачі — F-16 або F-15 ВПС США або їх європейські аналоги: німецькі Tornado чи шведські Gripen — на заміну радянським літакам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *