Щонайменше 220 українських спортсменів та тренерів загинули під час війни

Щонайменше 220 українських спортсменів та тренерів загинули під час війни

Щонайменше 220 українських спортсменів і тренерів загинули у війні проти Росії, понад 340 спортивних об’єктів пошкоджено або зруйновано, пише Bangkok Post.

Вадим Гутцайт, міністр спорту України, який також є президентом Національного олімпійського комітету країни, оприлюднив кількість загиблих у своєму офісі в Києві, біля стіни з портретами спортсменів. Життя цих людей забрала повномасштабна війна, яку майже рік тому розв’язала Москва за підтримки Білорусі.

Міжнародний олімпійський комітет вивчає можливість участі росіян і білорусів як «нейтральних спортсменів» на Олімпіаді в Парижі 2024 року і вже заявив, що ймовірніше допустить їх до змагань.

«Коли ми втрачаємо стільки людей, стільки спортсменів, для нас життя українців важливіше будь-якої медалі на міжнародних змаганнях», — сказав міністр.

Минулого тижня Гутцайт написав на своїй офіційній сторінці у Facebook, що Україна може бойкотувати Олімпіаду в Парижі, якщо російських і білоруських спортсменів допустять до змагань. Польща, Литва, Латвія та Естонія теж виступають проти їхньої участі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *