«СПІВАЙ РІДНОЮ»: запрошуємо до участі у Міжконтинентальному радіо-фестивалі української пісні в США

«СПІВАЙ РІДНОЮ»: запрошуємо до участі у Міжконтинентальному радіо-фестивалі української пісні в США

Міжконтинентальний радіо-фестиваль української пісні в Сполучених Штатах Америки «СПІВАЙ РІДНОЮ» приурочено до Міжнародного Дня рідної мови, який було запроваджено ЮНЕСКО у 1999 році з метою захисту мовної культурної багатоманітності людей на Землі. Він відзначається у світі 21 лютого.

До участі у Фестивалі запрошуються професійні виконавці та аматори народної творчості, солісти-вокалісти, творчі колективи, ансамблі, хорові колективи тощо. Вік учасників не обмежується (діти, молодь дорослі, ветерани).

Фестиваль є благодійним, його створено для єднання українців Америки та світу: жодних фінансових внесків для його учасників не передбачено.

Чому це важливо?

Мова — це показник існування нації. Поки існує мова, існує народ. У різних куточках світу лунає сьогодні українська мова. Де б не проживали представники української діаспори: в Сполучених Штатах Америки, в Німеччині, в Австралії чи в Канаді, — скрізь вони утворюють свої національні осередки, відкривають українські школи, випускають українську пресу, передають із покоління в покоління рідну мову, аби не загубився український родовід серед інших національностей. Українська мова створила українську народну пісню, яка піднесла мову до чарівних висот, розкривши все її багатство і красу. Мабуть, не існує такого куточка Землі, де б не лунала українська пісня.

Саме тому головна мета проведення Фестивалю — це збереження рідної української мови та культури засобами музичного пісенного мистецтва в українській діаспорі Сполучених Штатів Америки та світу, популяризація української пісенної творчості в Америці та єднання світового українства навколо рідної мови, культури та рідної України.

Міжконтинентальний радіо-фестиваль української пісні в Сполучених Штатах Америки «СПІВАЙ РІДНОЮ» засновано Мистецькою пісенною програмою «Час української пісні» на Ethno Fm Radio California USA. Ротація фестивальних пісень на Ethno Fm Radio розпочинається з 21 лютого і триватиме до по 21 квітня 2023 року.

Як подати заявку?

Заявки на участь у Фестивалі приймаються з 01 лютого по 15 квітня 2023 року у довільній формі на електронну пошту Фестивалю: [email protected].

Будь ласка, надсилайте пісні у якісному аудіо- та відеоформаті з представленням виконавця — його країни та авторів пісні, яка подається на Фестиваль. Фестивальні пісні потраплять до ротації на Ethno Fm Radio California USA, а також будуть представлені на Facebook-сторінці Ethno Fm Radio в інтернеті, де глядачі з різних куточків світу зможуть слухати і дивитися улюблених виконавців та їхні пісні, а також визначати переможців Фестивалю, поставивши лайки під відео обраних пісень.

Команда Фестивалю

Голова оргкомітету — Голова Журі Фестивалю: Наталія Багмут — Заслужений діяч мистецтв України, автор та ведуча програми «Час української пісні» на Ethno Fm Radio (США, Сакраменто, Каліфорнія)

Члени Журі Фестивалю:

  • Давид Пономар — Президент Медіахолдінгу АФІША, Генеральний директор Ethno Fm Radio (США, Сакраменто, Каліфорнія)
  • Оксана Білозір — Народна артистка України (Україна, Київ)
  • Анатолій Матвійчук — Народний артист України (Україна, Київ)
  • Павло Зібров — Народний артист України (Україна, Київ)
  • Інеса Братущик — Народна артистка України (Канада, Торонто)
  • Валентина Табака — Заступник Голови Союзу Українок Америки (США, Нью Йорк)
  • Петро Мага — Народний артист України (Україна, Київ)
  • Алла Попова — Народна артистка України (Україна, Київ)
  • Дмитро Гершензон — Заслужений артист України, ведучий програми «ФАФА — ЛЯЛЯ», Перше Радіо (Ізраїль, Єрусалим)
  • Едвард Амчиславський — Доктор мистецтвознавства, Голова Експертної Ради Міжнародної премії «Культурна дипломатія» (США, Нью Йорк)
  • Людмила Касьяненко — Заслужена артистка України (США, Техас, Далас)
  • Олег Шак — Заслужений артист України (США, Північна Кароліна)
  • KRISTINA V — Заслужена артистка України (США, Нью Джерсі)

Нагородження переможців

Переможців Фестивалю буде нагороджено американськими дипломами визнання, а їхні пісні назавжди залишаться у вільній ротації на американській хвилі Ethno Fm Radio (США, Сакраменто, Каліфорнія).

Технічне забезпечення Фестивалю: Олег Авілов — Технічний директор Ethno Fm Radio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *