Пентагон хоче перезапустити дві надсекретні програми в Україні: що відомо

Пентагон хоче перезапустити дві надсекретні програми в Україні: що відомо

У разі схвалення цей крок дозволить військам спеціальних операцій США залучати українських оперативників для моніторингу переміщень російських військ і боротьби з дезінформацією, повідомляє NV з посиланням на Washington Post.

«Офіційні особи оборони готують пропозицію для розгляду законодавцями в найближчі місяці, коли почнеться робота над законопроектом про політику Пентагону та фінансування наступного року», — йдеться в статті.

Газета пише, що «у разі успіху ці програми можуть відновитися вже у 2024 році, хоча залишається незрозумілим, чи дозволить адміністрація Байдена повернутися в Україну американським коммандос для нагляду за ними, чи військові намагатимуться зробити це з сусідньої країни».

За даними WP, навряд чи рішення буде прийнято раніше осені.

Представники Конгресу сказали, що важко передбачити результат, особливо з огляду на те, що республіканці розділилися щодо суми грошей, витрачених на Україну.

Однак «інші стверджують, що відносно невеликі витрати на програми — 15 мільйонів доларів на рік на такі заходи в усьому світі — є вигідною угодою порівняно з десятками мільярдів доларів, які витрачаються на навчання та озброєння українських сил і поповнення арсеналів США».

Речники комітетів Сенату та Палати представників із питань збройних сил відмовилися від коментарів, посилаючись на секретний статус програм. Білий дім також не надав коментарів. Пентагон відмовився від коментарів через засекречення програми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *