У Сакраменто пройде мітинг на підтримку України у річницю повномасштабної війни

У Сакраменто пройде мітинг на підтримку України у річницю повномасштабної війни

У п’ятницю виповнюється рік від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. На честь загиблих і на знак солідарності з тими, хто переживає війну, місцеві українці та їхні союзники зберуться біля будівлі Капітолію штату Сакраменто ввечері, пише ABC10.

Влад Скоц, голова та засновник Українсько-американського дому в Сакраменто, нагадав, що війна триває, сім’ї, як і раніше, розділені, і люди все ще помирають.

«Цього дня по всьому світу у багатьох містах світу люди зберуться разом, щоб висловити свою підтримку Україні та виявити свою солідарність. І, звичайно, згадати тих, хто віддав за це життя… у боротьбі за свободу і демократію», — сказав Скоц.

Він сказав, що Україна ніколи не впаде, і що український народ боротиметься за свою свободу. Багато хто віддає належну допомогу США у війні.

«Ми дуже вдячні американському народу… без американської підтримки Україна зазнала б невдачі», – сказав Скоц.

Ще свіжі спогади про дім в українців, які приїхали до Сакраменто, рятуючись від війни. Місцева мешканка Ольга Бульда поїхала зі своєю подругою до Мексики, а потім перетнула кордон із Сан-Дієго до Сакраменто.

«Єдиний спосіб виїхати для мене був поїздом, а людей було дуже багато. Я бачила страх у очах людей при увімкненні сирени. Мені знадобилося три поїзди та майже 36 годин», — сказала Ольга.
Має яскраві спогади про те, де вона була, коли почалася війна, і що сталося потім.

«Я спала, це було вранці. Мені зателефонувала подруга, і вона була у паніці. Я мала час помолитися. Я смиренно сказала: “Боже, якщо ти хочеш, щоб я померла прямо зараз, я готова”», – згадує Ольга.

Для Бульди та українців вдома й за кордоном 24 лютого 2022 року знаменує собою важливий поворотний момент у їхньому житті.

«Ця війна – виклик не лише для України, а й для всього цивілізованого світу. Це випробування для НАТО. Це випробування для Європи. Це тест для Сполучених Штатів: як ви відреагуєте на російський злочин і це вторгнення», – сказав Скоц.

У Сакраменто мітинг біля будівлі Капітолію о 18.00 проведуть Українсько-американський дім та Генеральне консульство України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *