Сотні людей зібралися в Сакраменто на підтримку України, з ними співала Тіна Кароль

Сотні людей зібралися в Сакраменто на підтримку України, з ними співала Тіна Кароль

Купол Капітолія штата у Сакраменто в п’ятницю був підсвічений жовтим та синім кольором у знак солідарності з українським народом під час мітингу, присвяченого річниці російського вторгнення в країну, розповідає SacBee.

Поки купол Капітолію штату купався в блакитно-жовтому світлі, сотні жителів Сакраменто витримали дощову погоду, щоб продемонструвати підтримку українському народу в річницю повномасштабного вторгнення Росії.

Українська співачка Тіна Кароль, яка подорожує світом, щоб висвітлити боротьбу свого народу проти російської агресії, приєдналася до Дмитра Кушнерука, генерального консула України в Сан-Франциско, який був спікером під час заходу, та інших високопоставлених гостей.

Люди в українських прапорах дивилися на екрані кадри з війни в Україні. Тіна Кароль співала разом із дітьми та дорослими, які перебувають та живуть в Сакраменто, а також фотографувалася із натовпом мешканців та українських біженців, які долучилися до заходу біля Капітолію.

Згідно з даними перепису населення, в окрузі Сакраменто проживає близько 15 000 корінних українців, що робить Сакраменто четвертим серед усіх округів США за чисельністю корінного українського населення.