У Міжнародний жіночий день Джо Байден відзначив боротьбу жінок України

У Міжнародний жіночий день Джо Байден відзначив боротьбу жінок України

Білий дім опублікував офіційне звернення від президента США з нагоди Міжнародного жіночого дня. У ньому Джо Байден згадав, зокрема, жінок України.

«Міжнародний жіночий день вшановує істину, якою ми живемо щодня, а саме те, що жінки та дівчата мають важливе значення для успіху та прогресу в кожному аспекті нашого суспільства. Розширення можливостей для жінок і дівчат зміцнює безпеку, стабільність і процвітання для всіх… Тож сьогодні, відзначаючи досягнення та внесок жінок і дівчат у всьому світі, ми також підтверджуємо нашу відданість забезпеченню того, щоб усі люди могли повністю розкрити свій потенціал», — йдеться у зверненні.

Як зазначає президент, «незважаючи на десятиліття прогресу, у надто багатьох місцях по всьому світу права жінок і дівчат все ще зазнають нападів, що стримує цілі громади». Джо Байден згадав Афганістан та Іран, а потім Україну:

«(Ми бачимо це) в умовах жорстокого та несправедливого вторгнення Росії в Україну, включно з використанням зґвалтувань як зброї війни, ми бачимо незліченні історії про жінок, які відважно борються за права людини та основні свободи всіх українців».

Далі президент США детально розповів про роботу та підтримку Сполучених Штатів щодо прав та захисту жінок у всьому світі.

«Тож продовжуймо прагнути до майбутнього, де жінки матимуть рівноправне місце за столом, рівноправний голос у прийнятті рішень і рівні можливості робити повний внесок у розвиток своїх націй», — додав Байден у зверненні.