Вікіпедія втретє проводить Місяць української культурної дипломатії

Вікіпедія втретє проводить Місяць української культурної дипломатії

Український інститут спільно з Міністерством закордонних справ та громадською організацією «Вікімедіа Україна» втретє проводять міжнародну інформаційну кампанію «Місяць української культурної дипломатії», повідомляє прес-служба МЗС. Про це пише Interfax.

«#UkraineEverywhere – слоган інформаційної кампанії у Вікіпедії у березні, покликаної створити більше статей про Україну та її культуру різними мовами у Вікіпедії», – йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що «Місяць української культурної дипломатії» у Вікіпедії відбудвається втретє. Минулого року це був єдиний проект, який тривав, незважаючи на спалах повномасштабного вторгнення. Торік це був один із проектів Українського інституту, який не зупинився через початок повномасштабної війни.

Тоді міжнародна спільнота об’єдналася: 253 учасники приєдналися, написавши 3813 нових статей і покращивши 262 існуючих в 60 різних мовних розділах Вікіпедії. Наприклад, арабською є статті про Павла Тичину, фінською – про Анну Ярославну, китайською – про картину «Місячна ніч на Дніпрі», перською – про танець «Гопак», німецькою – про український авангард, та про роман «Тіні забутих предків» – французькою.

«Коли у 2020 році я став міністром закордонних справ України, ми розпочали системну роботу щодо наповнення Вікіпедії правдивою інформацією про Україну із залученням громадськості. Перша кампанія три роки тому мала великий успіх. Зараз, в умовах повномасштабної агресії, ця місія стала ще важливішою. Цьогоріч головна тема – культурно-мистецька. Закликаю всіх долучитися. Кожен із вас може зробити свій внесок у протидію російській геноцидній війні, поширюючи правду про українську культуру, мистецтво та ідентичність, яку зараз намагаються знищити росіяни», – зазначив Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України.

Зазначається, що долучитися до проекту «Місяць української культурної дипломатії» може кожен. Стати учасником можна за посиланням.