Екс-голова Об’єднаного комітету начальників штабів США очікує, що Україні нададуть F-16

Екс-голова Об’єднаного комітету начальників штабів США очікує, що Україні нададуть F-16

Колишній військовослужбовець Сполучених Штатів очікує, що західні країни врешті-решт нададуть Україні винищувачі, виконуючи одне з найнагальніших прохань країни, яка перебуває у війні. Про це пише CBC.

«Я думаю, що F-16 будуть надані. Важко точно знати, коли, але я думаю, що вони надійдуть», — сказав Майк Маллен, адмірал у відставці та колишній голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, в інтерв’ю, яке вийшло в неділю на Rosemary Barton Live.

Маллен сказав запрошеному ведучому Девіду Коммону, що поставки винищувачів в Україну можуть мати «значне значення» на полі бою, і що найбільш вразливою сферою України є протиповітряна оборона. Останніми днями Росія відновила шквал ракетних ударів по українських містах. Атаки мають «одну мету — знищити життя і не залишити нічого від людства», — заявив цього тижня президент України Володимир Зеленський.

Минулого тижня американські ЗМІ повідомили, що двоє українських пілотів зараз перебувають у Сполучених Штатах, де навчаються на тренажерах F-16.

Маллен віддав належне американському керівництву та іншим країнам на Заході за посилення наземної оборони України за допомогою артилерії та нових танків. Він сказав, що Україна має потенціал чинити «руйнівний вплив на будь-який вид наземної атаки, яку здійснять росіяни».

Війна в Україні взимку застрягла в глухому куті, але західні країни працюють над тим, щоб знову зміцнити Україну зброєю та боєприпасами перед очікуваним наступом Росії навесні.