Кліп на індійську пісню, яка перемогла на «Оскарі-2023», знімали у Києві

Кліп на індійську пісню, яка перемогла на «Оскарі-2023», знімали у Києві

Пісня гурту RRR «Naatu Naatu» увійшла в історію після того, як вона отримала нагороду за найкращу оригінальну пісню на 95-й церемонії вручення премії «Оскар», ставши першою індійською перемогою в категорії. Але чи знаєте ви, де знято кліп? Розповідає Indian Express.

Виявляється, його зняли в Маріїнському палаці, офіційній резиденції президента України в Києві, за кілька місяців до початку російського вторгнення в країну. Минулого тижня кінорежисер С.С. Раджамулі висловив вдячність народу України за величезну роль у створенні цієї роботи. Спочатку кліп повинен був зніматись в Індії, але сезон дощів привів режисера та команду на нове місце.

Подивитися відеокліп можна на YouTube.

«Я думав, що мені доведеться шукати інше місце, оскільки це був президентський палац, але вони сказали: “Це Україна, ви можете зробити це”. Я дуже вдячний українській команді. Кольори, розмір палацу, розмір майданчика для танцюристів були точно відповідними розмірами», — сказав він в інтерв’ю журналу Vanity Fair.

Маріїнський палац — бароковий палац, розташований на правому березі річки Дніпро в Києві. До нього примикає будівля Верховної Ради України. Побудований у 1747-55 роках для цариці Єлизавети Петрівни, перебудований у 1870 році, нині палац використовується для урядових прийомів. Він спроектований Франческо Бартоломео Растреллі. Наприкінці XVIII — на початку XIX століття палац служив як головна резиденція генерал-губернаторів. Однак потім його охопила серія пожеж, через що він був покинутий майже на півстоліття.

У 1870 році імператор Олександр ІІ наказав реконструювати палац. Перейменований на честь імператриці Марії Олександрівни, він використовувався як резиденція для відвідування членів імператорської сім’ї до 1917 року. Він служив штабом Київського ревкому та палацом гетьмана Павла Скоропадського в роки громадянської війни в Росії 1917-1921 років, перш ніж стати музеєм. Палац знову постраждав під час Другої світової війни і був відновлений наприкінці 1940-х років.