Від Спілберга до Сталлоне: американські знаменитості з українським корінням

Від Спілберга до Сталлоне: американські знаменитості з українським корінням

Хоча багато знаменитостей, яких ми сьогодні бачимо на екранах, походять із США, більшість з них є нащадками іммігрантів, пише MSN.

Оскільки Північна Америка є буревієм національностей, не дивно дізнатися, що багато зірок тісно пов’язані з іншими націями по всьому світу. Україна має багату культурну історію танцю та музики, яку корінні жителі принесли з собою по всьому світу. Можливо, тому так багато талановитих артистів мають українське коріння.

Все більше і більше знаменитостей з гордістю заявляютьпро своє українське коріння та виявляють солідарність зі своїм народом на тлі повномасштабної війни.

Стівен Спілберг. Знаменитий кінорежисер має українських бабусь і дідусів з обох боків родини. Вони приїхали до США з Одеси та Кам’янця-Подільського. Він виріс із сильним зв’язком зі своїм культурним корінням і якось сказав: «Я відчував, що маю шматочок України у своєму домі, особливо під час обіду».

Девід Духовни. Зірка «The X Files» і «Californication» провів більшу частину свого життя, вважаючи себе росіянином, але в 2014 році він виявив, що насправді має українське походження. Його дід по батькові жив у місті Бердичів до переїзду до США у 1920-х роках.

Дастін Хоффман. Ще один відомий актор, який відкрив своїх українських предків пізніше в житті. У 2016 році він з’явився в телевізійному шоу «Finding Your Roots» і дізнався, що його дідусь і бабуся по батьківській лінії втекли з України через антисемітський режим радянської влади.

Міла Йовович. Акторка народилася в Києві в 1975 році в родині російської радянської актриси та сербського лікаря. Родина переїхала до США, коли їй було шість років, і вона вважає себе американкою, але часто висловлюється на політичні теми в Україні та нещодавно написала вірш і виставила сукню на аукціон у підтримку України.

Лієв та Пабло Шрайбер. Лієв Шрайбер пов’язаний з Україною через свого діда по лінії матері. У 2005 році Шрайбер поставив свій перший фільм: «Everything is Illuminated», який розповідає про молодого американця єврейського походження, який подорожує Україною, щоб знайти своє коріння. Історія віддзеркалювала схоже прагнення, яке він відчував у молодості. Брат Шрайбера Пабло також зробив собі ім’я в акторському світі.

Майкл Болтон. У своїх мемуарах 2013 року «The Soul of It All» Майкл Болтон, народжений як Михайло Болотін, поділився, що походить з української родини. У книзі він частково приписує свої співочі таланти своїй спадщині: «Якщо мій голос походить із далекого минулого в історії моєї сім’ї, можливо, серед моїх українських предків у Києві був крутий кантор».

Боб Ділан. Легендарний співак і автор пісень Боб Ділан має українське походження по лінії батька. Його дідусь і бабуся по батьківській лінії виїхали з Одеси на початку 1900-х років, щоб врятуватися від антисемітських лідерів і почати нове життя в США.

Стівен Тайлер. Фронтмен Aerosmith часто заявляв, що в його багатій і складній спадщині є трохи української крові. Його дід по материнській лінії був українцем.

Віра та Таїса Фарміга. Актриса, номінована на «Оскар» і зірка серіалу «The Conjuring», Віра Фарміга також горда українська американка. І мати, і тато — українці, вони познайомилися в США після еміграції. Фарміга вважає українську мову рідною, незважаючи на те, що виросла в США, і є експертом в українських народних танцях! Її молодша сестра, Таїса Фарміга, є перспективною актрисою.

Леонард Німой. Актор, найбільш відомий за роллю Спока в серіалі та фільмах «Зоряний шлях», є сином двох єврейсько-українських іммігрантів. Вони покинули місто Ізяслав на початку 1900-х років, рятуючись від радянського гніту.

Наталі Вуд. Народилася як Наталія Захаренко, – донька двох українських іммігрантів, які приїхали до США з Харкова. Їй порадили змінити ім’я, коли вона почала зніматися в дитинстві.

Рут Бадер Гінзбург. Покійна велика Рут Бадер Гінзбург, яка майже 30 років працювала суддею Верховного суду, була донькою українського іммігранта. Її батько виріс в Одесі і переїхав до Нью-Йорка, коли йому було 13 років.

Міла Куніс. Відома акторка народилася в Україні. До семи років вона жила в Чернівцях, після чого її батьки переїхали до США. Міла охоче визнає своє коріння та часто про це говорить.

Девід Копперфілд. Відомий фокусник насправді народився як Девід Сет Коткін. Його батьки були єврейськими іммігрантами, які покинули Україну, коли вона була частиною Радянського Союзу.

Ольга Куриленко. Модель і актриса, відома як дівчина Бонда з фільму 2008 року «Quantum of Solace». Вона народилася в Бердянську, але в 15 років виїхала з України в Росію, щоб зробити кар’єру моделі.

Сильвестр Сталлоне. Матір актора виявила, що його прабабуся була частиною єврейської родини, яка володіла нерухомістю та текстильними заводами в Одесі, перш ніж переїхати до США в 19 столітті.

Ленні та Зої Кравіц. Рок-легенда Ленні Кравіц має українське коріння по лінії батька. Його дід був громадянином України, жив у Києві до еміграції до США. Його родина була частиною українсько-єврейської діаспори в Нью-Йорку. Відповідно, донька Ленні, акторка Зої Кравіц, також має зв’язок з Україною.