Зірки українського футболу запустили акцію для допомоги рідній країні

Зірки українського футболу запустили акцію для допомоги рідній країні

Благодійна акція «Футбол для України» спрямована на підтримку українців – як в Україні, так і за її межами – через футбольні проекти, розповідає Independent.

Олександр Зінченко, який грає на позиції лівого захисника «Арсеналу» та збірної України, та колишній гравець «Челсі» та «Мілана» і екс-головний тренер збірної Андрій Шевченко об’єдналися, щоб підтримати українців, запустивши благодійну акцію «Футбол для України» на GoFundMe.

На сторінці написано: «Навіть під час війни важливо підтримувати та розвивати спорт в Україні та за її межами, щоб діти мали світле майбутнє. Саме тому ми створюємо футбольні проекти для українців, які залишилися в країні, або біженців по всьому світу. Ми сподіваємося принести трохи радості посеред смутку».

Зінченко та Шевченко сподіваються, що вони також зможуть використовувати благодійність і свої платформи, щоб «привернути увагу» до триваючої війни в Україні, а також зібрати кошти для інвестицій в інфраструктуру в Україні, яка включає відновлення зруйнованих шкіл і лікарень.

Зінченко сказав: «Не можна відставати, поки на вашу країну нападають. Люди в Україні борються за життя. Я хочу надихнути людей допомагати Україні, підвищувати обізнаність і робити все можливе, щоб допомогти своїй країні виграти цю війну».

Шевченко додав, що «не міг спокійно дивитися» на те, що відбувається в Україні після російського вторгнення.

«Ми всі відчували гнів і безпорадність, — сказав він. – Війна все змінила. Але ця війна не тільки на землі зі зброєю та бомбами. Ви також можете боротися за свою країну, кажучи правду вголос, підвищуючи обізнаність. Збирайте кошти. Отримайте матеріали та підтримку. Зробіть так, щоб світ стояв за Україну».