Україна заборонила своїм спортивним збірним змагатися з росіянами та білорусами

Україна заборонила своїм спортивним збірним змагатися з росіянами та білорусами

Україна заборонила своїм національним спортивним командам брати участь в олімпійських, неолімпійських і паралімпійських змаганнях, в яких беруть участь спортсмени з Росії та Білорусі, пише ABC.

Рішення Міністерства спорту країни, яке критикують деякі українські спортсмени, було прийняте після того, як Міжнародний олімпійський комітет (МОК) розлютив Київ, дозволивши російським і білоруським спортсменам змагатися як нейтральні, незважаючи на вторгнення Росії в Україну.

Раніше Україна попередила свої спортивні федерації про те, що позбавить їх статусу керівних органів, якщо їхні спортсмени змагатимуться на міжнародній арені з росіянами та білорусами.

Указ, опублікований на сайті Мінспорту в четвер увечері за місцевим часом, підписав заступник міністра спорту Матвій Бідний.

Деякі українські спортсмени, зокрема олімпійський скелетоніст Владислав Гераскевич, розкритикували заборону, заявивши, що вона призведе до знищення українського спорту.

«Якщо українські представники не будуть присутні на змаганнях, то ми повністю звільняємо міжнародні спортивні майданчики і даємо можливість російсько-білоруським представникам просувати свої наративи та пропаганду», — написав він у Twitter.

МОК ввів санкції проти Росії та Білорусі, але наприкінці березня рекомендував дозволити їхнім спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях як нейтральним. Це також відкрило двері, щоб дозволити їм пройти кваліфікацію на літні Олімпійські ігри в Парижі наступного року.