14 Травня, 2024

Україна допомогла 1,7 млн мешканців Ємену, які потерпають від голоду

Корабель із 30 тисячами тонн української пшениці прибув до Ємену. Про це повідомили в Офісі президента України, передає Ukrinform.

Це вже шосте постачання зерна в рамках ініціативи «Grain from Ukraine», ініційованої президентом Володимиром Зеленським для подолання світової продовольчої кризи, зокрема в країнах, які найбільше постраждали від голоду. Відвантаження українського зерна до Ємену відбулося за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP) та фінансової допомоги урядів США, Франції та Іспанії.

«Наша гуманітарна програма Grain from Ukraine, яку ми реалізуємо спільно з партнерами, вже допомагає мільйонам людей у країнах, що найбільше потерпають від голоду, та утверджує глобальну роль України як гаранта продовольчої безпеки світу», — наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що навіть в умовах повномасштабного вторгнення російських загарбників Україна допомагає світу гарантувати стабільність і безпеку, а також протистоїть хаосу та продовольчій кризі, які є наслідком російської агресії.

Зокрема, 30 тисяч тонн українського зерна допоможуть близько 1,7 мільйонам жителів Ємену хоча б місяць прогодувати свої родини. Україна та її партнери зробили аналогічні кроки в рамках програми Grain from Ukraine для підтримки африканських країн, зокрема Ефіопії, Сомалі та Кенії.

За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, реалізуючи програму Grain from Ukraine, Україна прагне виконати свої зобов’язання перед міжнародним співтовариством щодо глобальної продовольчої безпеки.

«Світ не може бути без українського зерна», – наголосив він.