Лише два міста в США: у Сакраменто українські школярі зможуть скласти НМТ-2023

Лише два міста в США: у Сакраменто українські школярі зможуть скласти НМТ-2023

Офіційний сайт Українського центру оцінювання якості освіти повідомив раніше цього місяця про розширення списку країн, в яких українські школярі можуть скласти національний мультипредметний тест цього року. Тепер таких країн 29.

Цьогоріч в США школярі можуть скласти тест в двох містах: Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, та Сакраменто, штат Каліфорнія.

З міркувань безпеки повідомити про конкретне місце проведення іспитів у 2023 році можуть лише задіяних учнів.

Минулого року місцем проведення тесту у Сакраменто став Ukrainian-American House.

«Разом із нашими партнерами Генеральним Консульством України в Сан-Франциско, Leleka Foundation, Heritage School of Ukrainian Studies ми організували комфортне та безпечне середовище для учнів, які через війну переїхали до США. Нашим пріоритетом було зробити так, щоб учні та їхні батьки відчували себе як вдома, навіть перебуваючи так далеко», — зазначили в Ukrainian-American House.

В УЦОЯО також повідомили про процес зміни місця проведення тесту.

Якщо ви вже створили персональний кабінет і вибрали із запропонованого переліку менш зручний для доїзду населений пункт, а тепер з’явилася більш зручна для вас локація, — зможете після отримання сертифіката до 7 травня 2023 року змінити реєстраційні дані, вибравши місто ближче до вашого місцеперебування під час проведення НМТ.

Попри те, що перелік міст для проходження НМТ розширено, є обмеження щодо кількості місць у спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, запропонованих закордонними партнерами. Тож у разі вичерпання місць у певному місті воно стане недоступним для вибору. Зважайте на те, що в деяких містах / країнах тестування буде проведено тільки під час додаткової сесії. Саме тому в УЦОЯО радять не зволікати з реєстрацією.