Invictus Games: українські бійці візьмуть участь у Іграх Нескорених

Invictus Games: українські бійці візьмуть участь у Іграх Нескорених

Микола — офіцер Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Вторгнення Росії на Батьківщину призвело до того, що він використовує протези. Один з них схожий на ведмежу лапу, розповідає Голос Америки.

«Я використовую його тільки в особливих випадках. Мій позивний „ведмежатко“, і я пообіцяв собі, що пройдуся по Червоній площі в цьому протезі на знак перемоги».

Рік тому у бою за Сєвєродонецьк на Луганщині Микола втратив ліву кінцівку. Він поїхав на реабілітацію в США, в Міннеаполіс, і здивував американських протезистів. Зі своїм новим протезом Микола приєднується до 223 ветеранів армії та діючих військовослужбовців, які змагаються за шанс представляти Україну на Invictus Games у Дюссельдорфі, що в Німеччині, у вересні.

Це міжнародний багатоспортивний захід, започаткований у 2014 році для поранених, травмованих або хворих військовослужбовців, чоловіків та жінок. На Іграх Микола обрав стрільбу з лука.

Те, що об’єднує всіх конкурсантів — це рішучість.

Команда України бере участь в Іграх нескорених з 2017 року в Торонто, Канада, як союзник НАТО в миротворчих місіях.

Але цьогорічний відбір до національної збірної відбувався під час повномасштабної війни, поки спортивна спільнота вже оплакувала втрату 10 учасників попередніх українських команд.