Зеленський вірить у перемогу України до президентських виборів у США

Зеленський вірить у перемогу України до президентських виборів у США

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу для початку довгоочікуваного контрнаступу проти російських військ, оскільки військові очікують доставки обіцяної допомоги від Заходу, пише Ukrinform.

Про це він сказав в інтерв’ю суспільним мовникам, які є учасниками Eurovision News, зокрема BBC.

«З тим, що ми вже маємо, ми можемо йти вперед і, я думаю, досягти успіху. Але ми втратимо багато людей. Я вважаю, що це неприйнятно. Тому нам потрібно почекати. Нам все ще потрібно трохи більше часу», — сказав Зеленський.

Водночас Президент висловив упевненість у можливості наступу українських військових, попередивши про ризики «замороженого конфлікту», на що, за його словами, розраховує Росія.

Зеленський відкинув побоювання щодо втрати підтримки США, якщо президента Джо Байдена не переоберуть у 2024 році. За його словами, Україна все ще має двопартійну підтримку в Конгресі США: «Хто знає, де ми будемо [коли відбудуться вибори]? Я вірю, що до того часу ми переможемо».

Президент України знову відкинув звинувачення Росії в тому, що Україна стоїть за нібито атакою безпілотників на Кремль минулого тижня, яку Москва кваліфікувала як спробу вбити Путіна. Український лідер вважає, що атака могла бути операцією під фальшивим прапором, здійсненою самою Росією, і що ця заява використовується як «виправдання» Москви для нападу на Україну.

«Вони постійно шукають щось, що прозвучало б як виправдання, кажучи: „От ви робите нам це, а ми робимо оце вам“. Але це не спрацювало. Навіть для їх внутрішньої громадськості це не спрацювало. Навіть їх власні пропагандисти в це не повірили, тому що це виглядало дуже і дуже штучно», — сказав Зеленський.