Стало відомо, скільки іноземної допомоги отримала Україна цьогоріч

Стало відомо, скільки іноземної допомоги отримала Україна цьогоріч

Україна отримала фінансову допомогу у розмірі $16,7 млрд від своїх західних партнерів цього року, заявив у четвер міністр фінансів Сергій Марченко. Про це пише US News.

Повномасштабне вторгнення Росії у лютому минулого року зруйнувало економіку України, спричинивши падіння доходів та змусивши Київ шукати іноземну допомогу.

«У 2023 році Україна вже отримала $16,7 млрд бюджетної допомоги від іноземних донорів. У нас також є запевнення партнерів щодо подальшої підтримки у фінансуванні дефіциту державного бюджету у 2023 році», — цитують Марченко у міністерстві.

Він зробив свої коментарі під час зустрічі, в якій взяли участь міністри фінансів та центральні банки з країн Великої сімки (G7), а також високопосадовці міжнародних кредиторів. Міністр подякував учасникам за їхні «безпрецедентні зусилля» щодо фінансування.

Цього року Україні загрожує дефіцит бюджету 38 мільярдів доларів. Уряд також просить ще 14 мільярдів доларів на швидку реконструкцію критичної інфраструктури та енергетичного сектора. Минулого року Україна отримала 32,14 мільярда доларів іноземної допомоги на потреби бюджету.