Виступ України після обстрілу, «Стефанія» від Кейт Міддлтон, ТОП-5: фінал Євробачення

Виступ України після обстрілу, «Стефанія» від Кейт Міддлтон, ТОП-5: фінал Євробачення

Увечері 13 травня ракети обрушилися на Тернопіль — рідне місто українських представніків на Євробаченні, електро-поп дуету TVORCHI. Місто атакували якраз тоді, коли дует виступав на фіналі конкурсу, пише DW.

«Наше рідне місто бомбила Росія, а ми співали на сцені Євробачення про наші сталеві серця, невгамовність і волю», — написали Творчі в Instagram, присвятивши свій виступ «усім містам України, які щодня обстрілюють».

«Європа, об’єднайся проти зла заради миру!» — додали вони.

Кейт Міддлтон зненацька з’явилася у фіналі конкурсу пісні «Євробачення» на початку шоу, розповідає Fox News.

Принцеса Уельська виступила із записаним фортепіанним виступом, виконавши інструментальну версію пісні «Стефанія» українського гурту Kalush Orchestra, який виграв конкурс минулого року.

У монтажі відкриття Євробачення були представлені фрагменти низки артистів, які виконують свої власні версії «Стефанії» разом із Калушем. Серед виконавців були Ендрю Ллойд Веббер, міс Бенкс, Джосс Стоун, Ballet Black, Bolt Strings та Сем Райдер, який посів друге місце у 2022 році.

Шведка Лорін вдруге виграла конкурс пісні «Євробачення», заробивши історичний тріумф на екстравагантному шоу. Вона стала лише другою виконавицею, яка виграла конкурс більше одного разу, здобувши перемогу з поп-баладою «Tattoo».

TVORCHI посіли міцне шосте місце, а Велика Британія стала 25-ю. А

А такою є переможна п’ятірка:

  1. Швеція: Loreen
  2. Фінляндія: Käärijä – Cha Cha Cha
  3. Ізраїль: Noa Kirel – Unicorn
  4. Італія: Marco Mengoni – Due vite
  5. Норвегія: Alessandra – Queen of Kings

Наприкінці шоу пролунала пісня You’ll Never Walk Alone. Це — відомий гімн ліверпульських футбольних фанатів, який цього разу виконали на підтримку України.

Подивитися повню трансляцію вчорашнього шоу можна за посиланням