Податкова служба США допомагає Україні відстежувати транзакції ухилянтів від санкцій

Податкова служба США допомагає Україні відстежувати транзакції ухилянтів від санкцій

Відділ кримінальних розслідувань IRS посилює свою співпрацю з закордонними колегами, зокрема українськими слідчими, щоб виявляти росіян, які можуть використовувати криптовалюти для приховування своїх активів після вторгнення Росії в Україну, пише Cryptopolitan.

Агентство тісно співпрацює з Chainalysis, провідною аналітичною компанією блокчейну, щоб надати українським правоохоронним органам спеціалізовані інструменти та провести навчання з відстеження транзакцій блокчейну.

Такі країни, як Росія та Іран, були позначені регуляторами, керівниками центральних банків і політиками за потенційне використання криптовалют для ухилення від міжнародних санкцій. Binance, найбільша у світі криптовалютна біржа, знаходиться під розслідуванням США за нібито надання росіянам незаконного доступу до її платформи.

Податкова служба США старанно працювала над боротьбою з цими загрозами, надаючи інструменти аналізу блокчейну та експертизу державним і приватним клієнтам. В останні роки слідчі IRS у кримінальних справах приділяють підвищену увагу криптовалютам, оскільки вважається, що цифрові активи схильні до фінансового шахрайства, такого як відмивання грошей, маніпулювання ринком та ухилення від сплати податків.

Українські правоохоронні органи також активно боролися з ризиками, пов’язаними з криптовалютами, за підтримки правоохоронних органів США. У травні українська поліція припинила роботу мережі криптовалютних служб, підозрюваних у відмиванні злочинних доходів від атак програм-вимагачів і шахрайських схем, закривши дев’ять таких платформ.