Французьке ТВ назвало візит Зеленського до Європи «цирком»: Україна вимагає вибачень

Французьке ТВ назвало візит Зеленського до Європи «цирком»: Україна вимагає вибачень

Посол України у Франції Вадим Омельченко зажадав вибачень від французького каналу RTL після того, як там опублікували жарт, у якому поїздку президента України Володимира Зеленського до Європи назвали «гастролями цирку-шапіто», пише The New Voice of Ukraine.

Він опублікував фрагмент відео, де чутно, як ведуча програми розповідає, що напередодні Зеленський був у Єлисейському палаці «зі своїм цирком». Далі зустрічі Зеленського з європейськими лідерами прирівняли до «циркового виступу» задля підтримки України.

Омельченко назвав відео цинічним і нетактовним, а також прокоментував, що не вважає такі слова властивими французам.

«Ні співчуття, ні відповідальності, — написав він. — Я вимагаю вибачень перед моїм президентом і моїм народом України, який страждає і бореться за свою свободу, а також за вашу, і за можливість насолоджуватися легкістю життя».

13-15 травня Зеленський відвідав Італію, Німеччину, Францію та Великобританію. Він прибув до Парижа 14 травня і зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном, після чого Франція пообіцяла поставити Україні десятки одиниць бронетехніки та легких танків.

Макрон також заявив, що Франція надасть ракети «достатньої дальності» для боротьби з російськими окупантами під час майбутнього українського контрнаступу.