Соліст гурту Metallica відвідав українських військових у лікарні в США

Соліст гурту Metallica відвідав українських військових у лікарні в США

Коли ви перебуваєте у відділенні невідкладної допомоги, будь-який несподіваний відвідувач є бажаним. Але коли це Джеймс Хетфілд, соліст гурту Metallica, — тоді, справді, у цей момент nothing else matters (відсилання до назви пісні — Ред.). Про це пише Vail Daily.

11 травня Роман Денисюк, український військовий, якого привезли до Долини Вейл для лікування за допомогою місцевої некомерційної організації Limbs for Liberty, спіткнувся об ребристий килим, виходячи зі свого інвалідного візка, і приземлився на раніше зламану стегнову кістку, яка мала травму. Він отримав ще один перелом, але головним було те, що його початковий перелом не загоювався належним чином, що спричиняло проблеми з встановленням його протеза. У пластині був зламаний гвинт, тож хірурги видалили пластину та гвинти й замінили її стрижнем.

Поки він одужував у лікарні Vail Health Hospital, його відвідала Келлі Роріг, співзасновниця Limbs for Liberty. Коли вона вийшла з машини, до неї підійшов чоловік і сказав: «Доброго ранку».

Виявилося, що це не хто інший, як Джеймс Хетфілд. Вона одразу пояснила ситуацію Денисюка та попросила Хетфілда провідати бійця. Хетфілд погодився, і після зустрічі з Денисюком та військовим Ігорем Войним Хетфілд залишив на машині Роріг наліпку з написом: «Ви зробили мій день кращим».

Але Хетфілд справді зробив день Денисюку та Войному, коли з’явився в кімнаті бійців.

«Пісні Metallica дуже популярні в Україні, — розповіла Ольга Мілінан, яка перекладала для чоловіків. — У дитинстві ми всі слухали їх і мріяли побачити учасників гурту».

Насправді, коли Денисюка та Войного запитали, чи знають вони, що таке Metallica, вони просто закотили очі, ніби запитуючи: «Вона думає, що ми живемо у кам’яному столітті?» Їх усна відповідь: «Так, звичайно».

Під час свого короткого візиту Хетфілд «побажав хлопцям удачі та якнайшвидшого одужання».

«Це було неочікувано, — сказав Войний. — Я навіть не повірив в перший момент, що це він. Це була дуже коротка, але дуже тепла зустріч. Було б добре зустрітися з ним біля багаття і випити, а не в лікарні».