Зірка Голлівуду Шон Пенн зніметься в українському фільмі про війну

Зірка Голлівуду Шон Пенн зніметься в українському фільмі про війну

Оскароносний актор виконуватиме роль звукорежисера, який потрапляє у вир розпалу війни, у новому фільмі-антології під назвою «Війна очима тварин», знятому українськими режисерами. Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

Зірка голлівудського кіно та відданий прихильник України Шон Пенн прийняв пропозицію зіграти головну роль в українському фільмі «Війна очима тварин».

Цей фільм складається з дев’яти частин, кожну з яких зняв окремий режисер, і розповідає історію війни в Україні з різних перспектив тварин, які опинилися втягнуті у війну. Останній, дев’ятий сегмент, буде поставлений Мирославом Слабошпицьким. У цьому сегменті Пенн зіграє американського звукорежисера, який стає свідком початку війни, коли 24 лютого 2022 починається повномасштабне російське вторгнення.

Зйомки цього сегмента заплановані на літо 2023 року в Україні та Лос-Анджелесі.

Пенн виявив свою підтримку Україні від самого початку війни. Дворазовий лауреат престижної кінопремії «Оскар» особисто відвідав Україну, знімаючи документальний фільм у співпраці з Vice Studios, коли розпочалася війна. Спочатку цей фільм планувався як гумористична картина про комедійного актора, який стає президентом, але в результаті став потужним зображенням постаті Володимира Зеленського під час війни. Під час прем’єри цього фільму на Берлінському кінофестивалі у цьому році, Пенн використав свій голос, закликаючи західні уряди надати велику військову підтримку Україні.

Виробництвом фільму «Війна очима тварин» займаються українські продюсерські компанії SOTA Cinema Group та Kleos Art, продюсерами виступають Олег Кохан та Олексій Макухін. Стрічка вийде взимку 2023-2024 років.