«Свобода не є даністю»: Посол України в США виступила у Бостонському коледжі

«Свобода не є даністю»: Посол України в США виступила у Бостонському коледжі

Посол України в США Оксана Маркарова приїхала в Массачусетс у понеділок, щоб виступити на випускному в Бостонському коледжі, пише CBS News.

У своїй вітальній промові Маркарова акцентувала увагу на відповідальності, дії та любові. Вона також отримала почесну грамоту на ім’я народу України.

Маркарова була призначена послом за кілька місяців до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Вона працює у США, закликаючи підтримати Україну у війні та ділячись історіями про мужність громадян України.

У своїй вступній промові в понеділок вона говорила про те, що це покоління має сформувати зміни. Пані Посол торкнулася того, яку силу мають українці під час російського вторгнення і як вони все ще воюють, незважаючи на думку інших.

Вона використала це повідомлення задля нагадування випускникам, щоб вони продовжували боротися за себе.

«Якщо є одна річ, яку я хочу, щоб ви запам’ятали з моєї промови, я прошу вас запам’ятати це. Свобода не є даністю. Можливості не є даністю. Демократія не є даністю. Нам усім потрібно боротися в багатьох битвах. Багато перешкод, які потрібно подолати. Багато викликів, які потрібно пройти. І там, де ми всі разом, ми отримаємо сили для цього. У нашій відповідальності діяти заради того, що ми любимо, — будь ласка, вирішуйте робити це щоразу, коли вам потрібно зробити вибір», — сказала Маркарова.