Контрнаступ України вже почався: Офіс президента

Контрнаступ України вже почався: Офіс президента

Радник Голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив сьогодні, що операції з відтіснення Росії за кордони України тривають вже «впродовж доби». Про це повідомляє The Sun.

У розмові з італійською радіостанцією Rai1 Подоляк сказав: «Іде інтенсивна війна на 1500 км кордону, дії вже почалися».

Відомо, що ЗСУ атакують фланги Бахмута, намагаючись оточити місто. Бахмут і досі також атакують головорізи «Групи Вагнера» Євгена Пригожина, та у цій битві багато вагнерівців біжать, як «щури в пастку», пише видання.

Подоляк додав: «Це не „одноразовий захід“, який розпочнеться о конкретній годині конкретного дня з урочистого перерізання червоної стрічки. Це десятки різноманітних акцій зі знищення російських окупаційних військ на різних напрямках, які вже відбувалися вчора, відбуваються сьогодні і триватимуть завтра. Інтенсивне знищення матеріально-технічного забезпечення противника також є контрнаступом».

Україна обіцяла розв’язати весняний наступ протягом кількох місяців, а експерти попереджали весь цей час про небезпеку надто раннього переходу в контрнаступ.

Очікується, що ЗСУ використовуватимуть нові західні танки, щоб прорвати російські оборонні лінії під час штурму в стилі «Бурі в пустелі».

Вони вступатимуть у бій із ключовими новими комплектами, такими як основні бойові танки Challenger 2 і Leopard 2, бронемашини Stryker і Bradley та з новими артилерійськими системами.