На честь Зеленського офіційно назвали головну дорогу британського міста

На честь Зеленського офіційно назвали головну дорогу британського міста

Дорогу в британському Харлоу перейменували на честь президента України Володимира Зеленського, розповідає офіційний сайт міста.

Fifth/Allende Avenue, яка є жвавою головною дорогою міста та пролягає вздовж міського парку Харлоу та в напрямку Іствіка в Хартфордширі, офіційно перейменовано на Fifth Avenue — Zelenskyy Avenue.

Нові дорожні знаки буде встановлено Радою Харлоу найближчими тижнями, і Його Високоповажність Вадим Пристайко, посол України у Великій Британії, був запрошений на їх відкриття.

Перейменування відбулося після того, як минулого року Рада Харлоу погодила пропозицію, в якій висловлюється підтримка України та українського народу в боротьбі за збереження демократії та самовизначення як нації. Пропозиція передбачала перейменування Fifth/Allende Avenue на честь українського президента. Після консультацій дорогу було офіційно перейменовано.

Радник Рассел Перрін, голова ради Харлоу, сказав:

«Перейменування дороги — це наше визнання надихаючого лідерства Володимира Зеленського та демонстрація підтримки містом України та українців, які живуть у нашому місті після втечі від путінської війни. Це лише один із багатьох способів, якими місто показало свою підтримку Україні та українцям… Ця жвава головна дорога, яка веде до Харлоу та виїжджає з нього, стане спадщиною натхненних зусиль як президента України, так і українського народу».