Ветерани зі Стоктона прямують до України, щоб надати допомогу військовим та лікарням

Ветерани зі Стоктона прямують до України, щоб надати допомогу військовим та лікарням

Двоє ветеранів морської піхоти зі Стоктона готуються вирушити за кордон, щоб допомогти надати гуманітарну допомогу Україні, оскільки війна триває. Про це пише ABC10.

Річард Кампос і Майкл Л. Емерсон із району Стоктона готуються подорожувати за тисячі миль, щоб надати гуманітарну допомогу Україні. Це вже п’ята поїздка Кампоса в країну. Він почав їздити у квітні минулого року, приблизно через два місяці після початку повномасштабної війни.

«Для мене важливо робити правильні речі, — сказав Кампос. — Коли є людська потреба і якщо є можливість допомогти, я допоможу. Така моя природа».

Відтоді він привіз сотні речей, у тому числі крем від опіків і джгути – предмет, який, за словами Кампоса, є великою потребою.

«Багато бійців отримували поранення там, на передовій, і до того часу, коли їх зможуть вивезти з лінії фронту, їм дуже потрібні джгути», – каже він.

У цій поїздці Емерсон також є волонтером. Він є командиром AMVETS і лідером команди американських ветеранів з інвалідністю у Стоктоні.

«Як більшість американців, ми всі дивимося новини і бачимо всі ці жахливі військові злочини, які росіяни чинять там, — сказав Емерсон. — Європа намагається допомогти, США намагаються допомогти, а українці відважно борються, щоб не дати росіянам взяти верх над їхньою країною, і я хочу допомогти їм, чим можу».

Кампос сказав, що вони доставлять речі для військових і лікарень в Україні, а також зустрінуться з цивільними особами під час своєї 11-денної поїздки.

«Оскільки я сам був ветераном війни в Іраку, наш зв’язок з іншими ветеранами в усьому світі дуже сильний, — сказав Кампос. — Ми повинні активізуватись і допомогти нашим братам і сестрам там».