Росія оголосила в розшук українських генералів Залужного та Сирського

Росія оголосила в розшук українських генералів Залужного та Сирського

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук двох українських генералів. Один з них — це Головнокомандувач Валерій Залужний, повідомляє державне агентство РИА Новости у вівторок. Про це пише Reuters.

Також у списку значиться командувач Сухопутними військами України генерал-полковник Олександр Сирський.

За якими статтями вони перебувають у розшуку, не уточнюється, повідомляє РИА з посиланням на списки розшуку міністерства.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр відкинула ці списки як невдалу спробу деморалізувати прокиївські сили.

Як пише LB, вона нагадала, що росіяни в 2014-2015 теж відкривали кримінальні провадження проти наших командувачів і комбригів. Звинувачували у нібито вчиненні злочинів під час ведення бойових дій.

Маляр пояснила, що цей прийом покликаний вирішити дві задачі. Перша — нівелювати статус України як жертви міжнародного злочину агресії та формально урівняти їхні злочинні дії з нашими оборонними. Друга — здійснити психологічний тиск на військових і деморалізувати їх.

«Втім, „місія нездійсненна“. Росія цією війною створила собі настільки токсичну репутацію та настільки втратила довіру, що будь-які звинувачення з їхнього боку на адресу наших військових сприймаються як обтяжуюча обставина. По другому пункту все і без пояснень зрозуміло — психологічно тиснути на командувачів, які воюють з ворогом, що значно переважає по кількості бійців та озброєння — безперспективно», — наголосила заступниця міністра оборони.