Україна вперше в історії очолила Європейську комісію UNWTO: чому це важливо

Україна вперше в історії очолила Європейську комісію UNWTO: чому це важливо

На 68-му засіданні Європейської комісії Всесвітньої туристичної організації ООН, що відбулося в місті Софія (Болгарія), Україну вперше обрано головою цього органу – UNWTO або ЮНВТО, повідомляє прес-служба Держтуризму України. Про це пише Interfax.

За словами голови Держтуризму Мар’яни Олеськів, головування в організації відкриває для України нові можливості для співпраці з країнами Європи та світу на професійному міжнародному рівні.

«Україні стане легше відновити виснажену та зруйновану війною туристичну інфраструктуру. Ми активно співпрацюємо з ЮНВТО, особливо під час війни. Першим нашим кроком до перемоги було виключення Росії з цієї організації у 2022 році. Зараз час інтегруватися у ширше європейське середовище та зайняти в ньому власну унікальну нішу», – сказала вона в прес-релізі.

Олеськів висловила впевненість, що український досвід відіграє ключову роль у формуванні нової архітектури європейського туризму.

«Саме ця галузь (туризм), на мій погляд, є головним показником миру та процвітання будь-якої країни світу», — сказала вона.

ЮНВТО складається з шести регіональних комісій: Африки, Америки, Східної Азії та Тихого океану, Європи, Південної Азії та Близького Сходу. Україна два роки головуватиме в Комісії.

Всесвітня туристична організація (ЮНВТО) є спеціалізованою агенцією ООН, заснованою в 1975 році для сприяння відповідальному, стійкому та інклюзивному туризму. Україна є повноправним членом ЮНВТО з 1997 року.