14 Травня, 2024

Український контрнаступ «відбувається на кількох напрямках»: Міноборони

Український контрнаступ «відбувається на кількох напрямках», заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, посилюючи припущення про те, що Київ може розпочати серйозний поштовх до повернення території, яку утримують російські окупаційні сили. Про це пише CNN.

«Це не тільки Бахмут. Наступ ведеться на кількох напрямках. Ми раді кожному метру. Сьогодні успішний день для наших сил», – сказала вона.

Останніми тижнями українські Збройні Сили активізували бойові операції – атаки на російські об’єкти, такі як склади палива та сховища зброї далеко за лінією фронту – які зазвичай передують великому наступу наземних сил. Але урядовці в Києві наполегливо стверджували, що початок будь-якого контрнаступу не буде оголошено.

І Україна, і Росія ведуть інтенсивні інформаційні кампанії, щоб схилити громадську думку та ввести в оману своїх опонентів щодо їхніх бойових планів.

Коментарі Маляр з’явилися після того, як Міноборони Росії заявило, що його війська протистояли «широкомасштабній» атаці українських сил на Донеччині. Російські військові заявили про вбивство 250 українців і знищення бронетехніки, яка використовувалася під час штурму, але не надали достатньо доказів. Відомо, що Москва робить завищені заяви щодо українських втрат, пише CNN.

Це сталося після того, як Маляр та інші офіційні особи опублікували відео в соціальних мережах, закликаючи мовчати щодо будь-яких потенційних новин про контрнаступ. На відео видно, як кілька солдатів у повному бойовому спорядженні прикладають палець до губ і кажуть «тсс», а потім текст: «Плани люблять тишу. Оголошення про початок не буде».