У Сакраменто пройшов мітинг на підтримку України після підриву дамби на Херсонщині

У Сакраменто пройшов мітинг на підтримку України після підриву дамби на Херсонщині

Організація з Сакраменто мобілізує увагу людей до війни, яка триває в Україні. Їхнє повідомлення стало ще більш актуальним після підриву Каховської ГЕС. Про це пише CBS News.

Організація зазвичай збирається раз на місяць, але через руйнування дамби вони хотіли швидше донести своє повідомлення. Через два дні після підриву дамби Каховської ГЕС, зараз тисячі українців евакуюються.

Хоча масштаби збитків невідомі, зламана дамба розливає паводкові води по всій зоні бойових дій і впливає на життя невинних цивільних осіб і сільськогосподарські угіддя. Саме тому Дар’я Автух, співзасновниця Sunflower Society (Товариства «Соняшник») у Сакраменто, організувала акцію, щоб привернути увагу до поточної ситуації в її країні.

«Ми повинні повідомити світові, що це ненормально, — сказала вона. — Ми не збираємося просто так погоджуватися, і ми збираємося продовжувати боротьбу за території та наших людей».

Озброївшись червоною фарбою та чорними фломастерами, Дар’я та її родина створили плакати та сподівалися надіслати сильний сигнал.

«Ми хотіли б, щоб люди та чиновники зробили все, що в їхніх силах, щоб зупинити це. Щоб злочинці, військові злочинці понесли наслідки», — сказала вона.

Дар’я розповіла CBS Sacramento, що мітинги за Україну проводяться по всьому світу, і люди використовують воду, щоб висвітлити своє послання.

«Люди приносять акваріуми з рибою або якісь скляні вироби і наповнюють їх водою, — сказала вона. — Це явно екоцид в Україні, тому ми намагаємося включити воду в цей мітинг у своєму повідомленні».

Мітинг пройшов у середу ввечері біля Circle of Lights на березі річки, а потім був марш до Тауерського мосту.