19 Травня, 2024

Ще один кандидат у президенти США зустрівся із Зеленським у Києві

Колишній губернатор штату Нью-Джерсі Кріс Крісті, кандидат у президенти від Республіканської партії Кріс Крісті несподівано відвідав Україну в п’ятницю, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським у Києві, пише NBC News.

Крісті зустрівся із Зеленським у президентському Маріїнському палаці, де підтвердив свою підтримку Україні, протиставивши свою кандидатуру деяким членам Республіканської партії, які виступають проти надання допомоги країні.

Він є другим кандидатом у президенти від Республіканської партії 2024 року, який відвідав Україну, після колишнього віце-президента Майка Пенса.

«Я виступаю за збільшення допомоги Україні», — сказав Крісті, висловивши сподівання, що підтримка США допоможе Україні перемогти Росію у війні.

«Дуже важливо, щоб США були на правильному боці», — сказав Зеленський колишньому губернатору американського штату.

Крісті також відвідав раніше окуповане Росією місто Буча, де зустрівся з мером Анатолієм Федоруком. Екс-губернатор побував у Мощуні, де точилися інтенсивні бої. У Бучі Федорук і Крісті відвідали місце масового поховання, де Крісті поклав букет квітів до меморіалу загиблим в цьому районі. Повідомляється, що внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Бучі загинули понад 1000 мирних жителів.

Крісті стверджує, що допомога Україні у її війні проти Росії також є сигналом іншим ворогам про те, що США підтримають своїх демократичних союзників. Але він назвав наявну допомогу США недостатньою. Стоячи поруч із мером Бучі, Крісті сказав, що сподівається, що його візит допоможе виборцям зрозуміти масштаби руйнувань в Україні.

«Я не думаю, що в нашій країні є хтось, хто приїде сюди, побачить це і не подумає, що це те, чому нам потрібно протистояти і запобігати, — зазначив Крісті. — Ми повинні дати їм засоби, необхідні для боротьби».