17 Травня, 2024

Зірка американських серіалів Крістін Девіс зустрілася з українськими біженцями

Нещодавно американська акторка Крістін Девіс розповіла про свій візит до Молдови, щоб зустрітися з українськими біженцями, пише The News.

Зірка популярних серіалів Sex and the City та And Just Like That сказала: «Для мене велика честь бути тут, проводити час з українськими біженцями та місцевими громадами. Вони об’єдналися, як одне ціле, приносячи надію в дуже сумну ситуацію».

Повідомляється, що понад шість мільйонів біженців з України перетнули кордони сусідніх країн після російського повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

«Проблеми, з якими довелося зіткнутися біженцям через те, що вони були змушені покинути свої домівки, неможливо уявити, — заявила акторка. — Завдяки солідарності та щедрості громад вони змогли знайти надію далеко від дому та заново побудувати своє життя».

Девіс, яка підтримує Агентство ООН у справах біженців з 2014 року, зазначила: «Я була глибоко зворушена надзвичайною силою, яку продемонстрували біженці в Молдові. Ніхто не планує ставати біженцем, і, попри сумний досвід покидання своїх домівок та близьких, багато хто повертається до життя».

«Ця трансформація була б неможливою без доброти молдовського народу, який прийняв цих біженців, проявляючи до них співчуття та підтримку, на які вони заслуговують», — зазначила відома акторка.