17 Травня, 2024

Держсекретар США у Раді Безпеки ООН: «Українці не здаються, і ми теж»

Сполучені Штати разом зі своїми союзниками та партнерами не залишатимуться осторонь, а протистоятимуть агресії та всім спробам підірвати мирний порядок, заснований на правилах, повідомляє Ukrinform.

«Путін робить ставку на те, що якщо він продовжуватиме подвоювати насильство, якщо він буде готовий заподіяти достатньо страждань достатній кількості людей, то світ піддасться його принципам і Україна перестане захищатися. Але українці не здаються», — заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час свого виступу у Раді Безпеки ООН.

За його словами, українці вже побачили, як виглядало б життя, якби вони підкорилися контролю Росії.

«Це той підвал у Ягідному [Чернігівська область], це сім’ї, у яких відривають дітей і вивозять до Росії… Це завали Маріуполя, це братські могили в Бучі», — підкреслив Блінкен.

У цьому контексті він наголосив: «Ми теж не здаємось».

Держсекретар США нагадав, що президент України висунув план із 10 пунктів мирного врегулювання, а Путін не пропонував жодних мирних кроків.

«Ми повинні надіслати чітке повідомлення не лише Росії, але й усім потенційним агресорам, що ми будемо стояти разом, а не осторонь, коли правилам, з якими ми всі погодилися, буде кинуто виклик», — сказав Блінкен.

У зв’язку з цим він наголосив на необхідності спільних зусиль не лише для запобігання конфліктам, нестабільності та стражданням, але й для закладення основи для покращення життя людей у мирний час.